SWE SWE
Meny
Din varukorg
Summa varor
0 kr
Frakt från
0 kr
Moms tillkommer med
0 kr
Totalt att betala
0 kr

Här finner du information & skötselråd för våra produkter. 

 

Textildraperi:

Alla draperier har mått angivna enligt följande: Bredd x Höjd

Skölj av draperiet med vatten efter varje dusch, låt det sedan hänga luftigt. Tvättas ca 1 ggr/månad eller så ofta som krävs. Maskintvätt  40 grader, vid missfärgning pga hård nedsmutsning kan 1dl. Klorin köras med i tvättprogrammet. Häng upp draperiet medan det är blött. Kan även strykas med 1prick vid behov.

 

Peva/Vinyldraperi:

Skölj av draperiet med vatten efter varje dusch, låt det sedan hänga luftigt. Tvättas för hand ca 1 ggr/månad eller så ofta som krävs.


Badrumsmattor:

Tvätta i maskin 40 grader med kulörtvättmedel (gäller även vita mattor), centrifugera lätt. Torktumla gärna mattan för bästa resultat. Mattorna tål golvvärme.

 

Frotté: 

Generellt sett så är frottéhanddukar lätta att sköta. Du kan lita på vår erfarenhet och följa våra skötselinstruktioner för att kunna njuta långvarigt av den fantastiska kvalitén på våra frottéprodukter.

Först och främst är det viktigt att du tvättar all frotté innan du använder den. Detta för att ta bort överflödig färg och för att låta fibrerna på ytan krympa lite, vilket resulterar i färre dragna trådar.

Vit handduk behåller sin krispiga vita färg om den tvättas med vanligt icke-bio tvättmedel vid 60 grader C.

För att undvika färgförlust av infärgad frotté bör den tvättas vid 60 grader C från början med ett milt fintvättmedel utan blekmedel.

Fyll tvätt-trumman enligt tvättmaskin-tillverkarens anvisningar. Det mår frottén bäst av. Låg last såväl som hög belastning tenderar att öka friktionen mellan plaggen. Detta gäller även badmattor.

Lämna inte handdukar fuktiga under längre tid.

Undvik att dra i öglor som eventuellt blir höga/långa, klipp istället den redan dragna öglan så kort som möjligt, den kommer inte att dra sig mer.

För att säkerställa fortsatt absorptionsförmåga, använd inte sköljmedel!

Du tokar bäst din frotté i torktumlare för bibehållen mjukhet och fluffighet.

 

Accessoarer:

Handdiskas alternativt torkas av med mjuk trasa.


Garantier:

2 års garanti på fristående accessoarer, accessoarer att hänga, Bath deco krokar, halkskyddsmattor.

3 års garanti på badrumsmattor, duschdraperier, duschdraperistänger, frotté och tvättkorgar.

5 års garanti på vägghängda accessoarer, viva well säkerhetsprodukter, Stabil.