SWE SWE
Meny
Din varukorg
Summa varor
0 kr
Frakt från
0 kr
Moms tillkommer med
0 kr
Totalt att betala
0 kr

Ambition & affärsidé.

Övertygade om att kvalité lönar sig i längden producerar vi helsvenska produktserien  Leijma STABIL. Därtill erbjuder vi Norencos rengöringsprodukter med fokus på problemlösning, samt badrumstillbehör från ledande varumärken.

Ett sortimentsurval som svarar upp till förväntningar om hållbar och god kvalité.

Vi vill vara det självklara alternativet för bra service, snabba och trygga leveranser med ansvar för sålda produkter. Med stort engagemang skall vi vara en stabil god samarbetspartner.

Leijma startade 1977 i Torsby norra Värmland av Leif & Margareta Johansson.


Med kontor i ena delen av familjens garage och ett lager inhyrt på andra våningen i en omodern byggnad utan hiss startade makarna Johansson handelsbolaget Leima produkter HB, senare vid ombildning till AB ändrades stavningen något för att få registrera namnet som aktiebolag. Leijma produkter försäljning AB.  

Bolaget drivs idag i andra generation av döttrarna Christina & Heléne och är numera beläget i Kungälv med produktion, lager, distribution och administration.

 

Vår tidslinje:

1977

Leijma importerar och distribuerar badrumstillbehör från kända varumärken.

1983

Flyttar från Torsby till Kungälv

1989

Vi flyttar in i nybyggda egna lokaler på Rollsbo i Kungälv

2006

Margareta och Leif bestämmer sig för att spendera sin tid mer på resor, barnbarn, sommarstället och vänner. Leif tar sitt saxofonspelande till en ny nivå. Efter moget övervägande går de i pension.

2008

Leijma ApS vårt dotterbolag i Danmark etableras.

2012

Startar produktion av vår helsvenska produktserie STABIL. En framgångsrik förändring som kommit att bli en viktig del i verksamheten.

2014

Etableras Leijma AS vårt dotterbolag i Norge.

Samma år blir Leijma generalagent för Norencos produkter i Sverige och Danmark.

2016

Vi flyttar ca. 300 meter till större och mer ändamålsenliga lokaler.

2020

Leijma lanserar ny hemsida med webbshop "business to business".

 

Lite mer om oss:

De flesta av oss har arbetat tillsammans i många år.

 

Håkan

Före detta pingisspelare och utpräglad tävlingsmänniska. Intresserad av all sport, det han inte vet om sport är troligen inte värt att veta. Ansvarig för lager och logistik, har varit med längst. Håkan började hos oss redan 1987.

Heléne S

Började som frisör men bytte sedan spår. Som ung spenderades mesta tiden i stallet och på hästryggen. En och annan kväll i folkparkerna kring Torsby blev det också. Numera åker hon hellre skidor i svenska fjällen, mest på längden. Älskar att vara på sjön med båt och att umgås med vänner. Har varit med sen 1988, första 10 åren som säljare ute på fältet. Numera VD.

Christina

Vår nitiska ekonomichef, född i Torsby. Skidor, wakeboard, båtar och cykling ligger henne varmt om hjärtat. Hann arbeta som personlig assistent, festfixare och snabbköpskassörska innan hon började som säljare 1997. Har haft en kort karriär som "låtsas-pilot". Numera är det redovisning som gäller.

Lotta

Det finns inga sysslor på Leijma som inte Lotta provat på. Sin fritid ägnar hon helst åt familjen, vänner, träning och skidåkning. Lottas favoritplats på jorden är Bovallstrand! Vi föll för hennes röst, den har ni alla möjlighet att höra då hon svarar i telefon och hjälper Er. Kund & säljsupport sen 1998.

Maria

Tidigare ostförsäljare med förflutet som pedagog. Sommarstugan, barn & barnbarn och hunden Bea  får mycket av Marias fritid, men shopping, god mat & dryck med vänner och resor får också stort utrymme. Västeråsare och erfaren säljare som reser i alla väderstreck sen 2006.

Helene O

Startade sin bana inom foto, ett intresse som märks när man ser bilderna i hennes sociala medier. Andra stora intressen är träning, skidåkning, cykel och höga berg också familjen förstås. Kom från en plast-branch till en annan hos oss. Men däremellan har hon hållit ordning inom juridiken, nu håller hon ordning här. Kund & säljsupport sen 2007.

Fredrik

Före detta Colorama-medarbetare som vi lyckats flytta till Göteborg från Ystad. Reser landet runt och representerar oss. Reser gärna även på ledig tid men då blir det däremot oftast till varmare breddgrader. Estet och bäst hos oss på exponering. Började på Leijma 2007.

Frank 

Tidigare kollega i branchen som har sålt badrumstillbehör så långt vi kan minnas. Dansk vilket passar utmärkt då han representerar Leijma ApS i Danmark. Sin lediga tid ägnar Frank helst åt sina barn och framförallt barnbarnen. Men också trädgård och sommarhuset på Själland. Började hos oss vid etableringen i Danmark 2008.

Anders

Vår klippa som kapar profiler och skruvar plastdetaljer dagarna i ända sedan 2013, har lovat att stanna hos oss länge och det är vi glada för!

Moa

Glad och noggrann tjej som gillar fika, ja vem gör inte det...? Packar Stabil och har varit hos oss sen 2018.